תאריך: 02-10-2018

לוד רצה קדימה! הצלחה אדירה למרוץ לוד!

ביום שישי האחרון התקיים מרוץ לוד הראשון בהשתתפות כ-2500 רצים מלוד ומכל רחבי הארץ בהם רצים ידועי שם. ראש העיר יאיר רביבו: "זו הייתה חגיגה ספורטיבית, ססגונית ומלאת אנרגיה וגאוות יחידה. נהפוך את המרוץ למסורת. לוד היא עיר שחושבת, מכוונת ורצה קדימה"

המרוץ ל-10 ק"מ יוצא לדרך מנקודת הזינוק

המירוץ בעיצומו ברחבי העיר

במירוץ העממי ל-2 ק"מ, ראש העיר והמנכ"ל

בנקודת הסיום של המירוץ העממי

בין הזוכים, איתן חרמון תושב העיר שאיבד את רגלו במלחמת לבנון השניה

העיר לוד ממשיכה להתפתח וכמו כל הערים החשובות בעולם ולא מעט ערים ומועצות בארץ, השיקה ביום שישי האחרון את מרוץ לוד, בהשתתפות כ-2500 מתושבי העיר והסביבה, בהפנינג ספורט ססגוני לכל המשפחה. "אנחנו רוצים להפוך את המרוץ למסורת, שתשקף את אופייה של העיר וגם תסייע לתושבים לשמור על אורח חיים בריא", אמר ראש העיר יאיר רביבו, אשר הזניק בשעה 06:00 בבוקר את המקצה הראשון ל-10 ק"מ.

בין הרצים, איתן חרמון, תושב העיר אשר איבד את רגלו במהלך מלחמת לבנון השניה כאשר עלה על מטען בגזרה המערבית. איתן סיים את המרוץ במקומות הראשונים.

כאשר רביבו מדבר על אופייה של העיר הוא מתכוון לרעיון להפוך את מרוץ לוד לאירוע שמחבר יחד את כל החלקים השונים המרכיבים את העיר. "המסלול תוכנן כך שהוא עובר הן בעיר העתיקה והן בשכונת החדשות. כך יכלו הרצים לחוות את ההיסטוריה ארוכת השנים של לוד וגם להתרשם מהשכונות החדשות, שמשקפות את פניה החדשות של העיר – עיר שחושבת, מכוונת ורצה קדימה", הסביר רביבו.

המרוץ כלל מקצים ל-10 ו-5 ק"מ המיועדים לספורטאים שמתאמנים על בסיס קבוע, וכן מקצה עממי ל-2 ק"מ ו"מרוץ אפרוחים" לילדים. "אנחנו רוצים להנחיל לתושבי החיים את החשיבות שבשמירה על אורח חיים בריא וזו הזדמנות לשלב כושר גופני עם פעילות לכל המשפחה", אמר ראש העיר.

הארגון היה מופתי וזכה לשבחים מצד משתתפים שהגיעו מחוץ לוד. "השתתפנו במרוצים בכל הארץ ולא זכור לנו ארגון כל כך מקצועי" אמרו. כל משתתף שסיים את המקצה בו השתתף, קיבל מדליה על קו הסיום.

שבחים למאיר אליהו, מנהל אגף הספורט בעיריית לוד שהוביל את מלאכת הארגון יחד עם מנכ"ל העירייה אהרון אטיאס, ולכל הגורמים השותפים שתרמו להצלחת המרוץ בהם לסטודנטים של איילים, למשרד התרבות והספורט, לתפו"ח –רשת המתנ"סים בלוד, הקרן לפיתוח לוד, הרשות הלאומית למלחמה בסמים ואלכוהול, ל-SPORTWEB ולגופים העסקיים שתרמו בהם לבנק מזרחי טפחות, אלדן, IBI בית השקעות, וקפה קפה בלוד.

בתום כל המקצים נערך טקס חלוקת הגביעים לזוכים במקומות הראשונים בקטגוריות השונות. "תודה לכל השותפים, כל הכבוד לכל המשתתפים, וברכות לזוכים" אמר ראש העיר.