בלוד נדבקו בנגיף ההתנדבות והנתינה

תאריך: 25-03-2020

בתמונה: עיריית לוד למען קשישים ועריריים הזקוקים לסיוע

הלו, סבא? סבתא? למעלה מ- 12,000 אזרחים ואזרחיות ותיקים וותיקות בלוד מקבלים מעיריית לוד בימים אלו שיחות טלפון, כדי להבין טוב יותר מה הם צריכים ולוודא שהם מטופלים.

עיריית לוד שמה לה לדגש לאתר אוכלוסיות שההתמודדות עם הקורונה יכולה להיות מסוכנת ומורכבת עבורן. כדי להניע את תושבי העיר למודעות ושיתוף פעולה, פרסמה העירייה לתושבים, קהילות וארגונים קול קורא להתנדבות באמצעות חמ"ל מסודר שריכז את בסיס נתונים.

החמ"ל קלט את מאות המתנדבים וריכז פניות שהתקבלו דרך המוקד העירוני לגבי צרכים אישיים כגון: שינוע תרופות ומזון, או רק מצד כאלה שהיו זקוקים לעידוד ולשיחות מחזקות ותומכות.

במקביל הופעל צוות מתנדבים רחב למיפוי ואיתור קשישים הזקוקים לסיוע, איתור  קשישים עריריים באמצעות טלפונים אישיים וקבוצות פעילים של הגיל השלישי בעיר.

ואכן אלפי שיחות טלפון לקשישים כבר נעשו . המתנדבים פונים לקשישים ובודדים ובוחנים באם יש להם  מעטפת משפחתית תומכת, מטפל/ת , והאם זקוקים לעזרה כלשהי.

הנתונים מועברים לחמ"ל המתנדבים ומתורגמים לעבודה, כל קשיש שציין שזקוק למענה – נכנס לרשימה לטיפול שוטף.החמ"ל מעלה צרכים קריטיים להנהלת העירייה, מתכלל את כלל היוזמות ההתנדבויות בעיר בכל תחומי החינוך, התרבות, הרווחה והקהילה

"אנו מאמינים כי התארגנות בשעה משבר מורכבת מסיוע לאוכלוסיות בסיכון בהרמת המורל העירוני ויצירת חוסן קהילתי" אמרה אפרת אברהם, מנהלת אגף קהילה ושירות לתושב, שציינה כי הפעילות הברוכה נעשתה בשיתוף פעולה הדוק של כלל יחידות העירייה .

"אם נהיה קרובים בלב למרות שכל אחד בביתו- נוכל לעבור את המשבר הזה בשלום. יש לכם שכנים מבוגרים? מכירים אדם או משפחה הזקוקים לעזרה בימי הקורונה? עדכנו אותנו ונשמח להתקשר לשאול לשלומם ולסייע להם בעזרת מתנדבים ברחבי העיר. התקשרו אלינו למוקד העירוני למספר 08-9279900 או 106 שלוחה 2, וצוות השירות שלנו יעמוד לרשותכם" נמסר מעיריית לוד.