הנחיות לתושבים בתיאום עם פיקוד העורף יום ג' 12.11.19

תאריך: 12-11-2019

תושבים יקרים,
בעקבות המצב הביטחוני במדינה כינסתי ישיבת חירום עם הגורמים המקצועיים ובשיתוף כוחות הביטחון הרלוונטיים.
קיימנו התייעצות כולל מול פיקוד העורף וגורמי החירום הרלוונטיים ולהלן ההנחיות לשעה זאת:
1. מוסדות החינוך בעיר לא יפעלו כולל גני ילדים וחינוך מיוחד וכולל מוסדות חינוך הפרטיים והמוכר שאינו רשמי. כל הטיולים בוטלו והונחו לחזור לעיר.
2. כל ההסעות בוטלו. הסעות שיצאו לדרך יוחזרו ועל ההורים להיערך לקליטת הילדים.
3. במוסדות החינוך נמצאים אנשי הצוות והמאבטחים בכדי לקלוט את מי שכן הגיע ולהחזירו בצורה מסודרת ובטוחה לביתו בתאום עם ההורים.
4. הנחיתי לפתוח את כלל המקלטים בעיר וכן את מכלול החירום העירוני.
5. עובדי העירייה ותאגיד מי לוד קבלו הנחייה להיות מרותקים לעיר ולתפקידם החיוני כולל ביטול חופשות. בתאגיד מי לוד לא תתקיים קבלת קהל. המוקד הטלפוני של התאגיד יפעל כרגיל.
6. מקומות עבודה שאינם חיוניים לא יופעלו. השוק העירוני וקניון לו סנטר לא יפעלו.
7. כלל גורמי הביטחון כולל המשטרה והאבטחה יגבירו את הסיורים בעיר בצורה משמעותית.
8. המוקד העירוני תוגבר בכדי לתת מענה לפניות הציבור.

אני קורא לתושבים להישמע להנחיות ולעקוב אחרי הנחיות העירייה ופיקוד העורף ולנהוג בהתאם.

כללי התגוננות בשעת חירום מפורסמים באתר פיקוד העורף.

נמשיך לעדכן בהמשך בצורה שוטפת ורציפה.

אני מחזק את כוחות הביטחון וההצלה בעת זו ומודים להם על כל הפעולות החשובות שהם עושים לשמור על חיי אזרחי ישראל.

נמשיך לעדכן בהמשך באופן שוטף רציף.

יום בטוח ושקט לכולם.

עו"ד יאיר רביבו