העיר לוד מצדיעה לקהילה התוניסאית ביום חגה

תאריך: 11-02-2020

בתמונה: ראש העיר מברך בפני קהל של כ-500 חוגגים אשר גדשו עד אפס מקום את אולם היכל התרבות. צילום: משה אלדן

העיר לוד חגגה את האירוע המסורתי של “סעודת יתרו”, לציון אחד המנהגים הפופולריים במורשת היהודית התוניסאית הנחגג מידי שנה.

האירוע החגיגי והססגוני התקיים בהיכל התרבות העירוני, במעמד ראש העיר, עו”ד יאיר רביבו ורעייתו יקירה – בת העדה הטוניסאית, שמעון סוסן - ראש מועצת חבל מודיעין, חברי המועצה אלי סער, גיל חדד, רפי יקותיאל, אריה לוי ואודליה ארז, ובהשתתפות קהל של כ-500 איש אשר גדשו עד אפס מקום את אולם היכל התרבות המחודש.

הערב נפתח במופע מלהיב של זמרי תוניס בשירה תוניסאית מקורית, בהם דוד פרז מצרפת, רמזי מברוק מטוניס, וולאד שניישין, תומר כהן, מקהלת הילדים ‘מלאכי שמים’, והזמיר המקומי ניר בנילוש.

מקהלת הילדים ‘מלאכי שמים’, שימחו את הקהל הרב

בנוסף נהנה הקהל הרב מהצגה תוניסאית - ‘מתוניס באהבה’ ומטקס חינה מסורתי עם השחקנית יהודית אנושי וצוות שחקניות.

חבר המועצה אריה לוי מפליא בשירתו, יחד עם הזמר דודו פרז מצרפת. צילום: משה אלדן

"האירוע מהווה חלק מחגיגות פולקלור מסורתיות המתקיימות בלוד בהתאם למיתוגה של העיר כפסיפס של תרבויות מרהיב", אמר ראש העיר והביא את ברכת העיר לוד לבני העדה התוניסאית, והוסיף ברכת יישר כוח לחבר המועצה אריה לוי שהפיק וארגן את הערב המיוחד.

חלק ממיתוגה של העיר כפסיפס של תרבויות. יאיר רביבו ורעייתו יקירה עם שמעון סוסן, גיל חדד, אריה לוי ואודליה ארז. צילום: משה אלדן

ערב קודם לכן השתתף ראש העיר ב'סעודת יתרו' שהתקיימה בבית-הכנסת 'אלגריבה', בניצוחו של גיל חדד המשנה לראש העיר, שחילק 150 נרות מיוחדים לע"נ הרב בן ציון פרג'ון זצ"ל. הרב שלמה קזייף ארגן וניהל את האירוע המיוחד. את הערב כיבדו בנוכחותם: חה"כ ד"ר שלמה קרעי, חברת המועצה עו"ד אודליה ארז, חבר המועצה אריה לוי ועוזר ראש העיר, עו"ד משה אלדן.