יום ההליכה העולמי: בוחרים את המשפחה הספורטיבית של לוד

תאריך: 27-10-2020

• בתמונה: יום ההליכה העולמי - אתם מוזמנים!

אגף הספורט בעיריית לוד יצא במיזם מיוחד לקראת 'יום ההליכה העולמי' שיתקיים ביום שישי ה-30.10.2020 בו תיבחר המשפחה הספורטיבית של העיר לוד ואף יוענקו פרסים בשווי מאות שקלים, לרכישה ברשת 'מגה ספורט'.

משפחה שמעוניינת להשתתף בתחרות צריכה לשלוח תיעוד שלה בווידאו, כאשר בני המשפחה הגרעיניים בלבד באימון קבוצתי בבית או בשכונה, עפ"י הנחיות ה'תו הסגול' – ולשלוח אותו אל הוואטצפ (במס' 052-255-0004).

מנהל אגף הספורט בעיריית לוד, מאיר אליהו: "נחזור במנהרת הזמן 50–40 שנה לאחור. ניזכר איך ערכנו (מי שהיה פה אז) קניות מזון: לחם, ביצים ומוצרי חלב במכולת, ירקות ופירות אצל הירקן, בשר באטליז. עוברים מחנות לחנות, מעמיסים סלים (ולא שקיות המזהמות את כדור הארץ), הולכים ברגל ומטפסים במדרגות הביתה.

"ואיך אנחנו מבצעים את הקנייה היום? במקרה הטוב נוסעים ברכב לסופרמרקט, ממלאים עגלה, מעבירים את המוצרים לתא המטען ועולים עם השקיות הביתה במעלית. בגלל משבר נגיף הקורונה רובנו עושים את הקניות בישיבה בבית מול המחשב, מזמינים דרך האתר וזוכים למשלוח עד הדלת.

• בתמונה: יום ההליכה, קרנבל עירוני ססגוני, מאיר אליהו מוביל את הצועדים. (תמונת ארכיון לפני תקופת הקורונה)

מנהל מחלקת ספורט, שמוליק כהן, מוסיף: "באופן דומה, גם הילדים ובני הנוער מגיעים לגנים ולבתי הספר בישיבה (ברכב או באופניים חשמליים) ופחות ברגל. בעבר הלא רחוק רק תלמידי המועצות האזוריות היו מגיעים על גלגלים באוטובוסים. היום גם בעיר וגם כשהמרחקים קצרים יחסית, הרבה פחות מגיעים ברגל למוסדות החינוך בבוקר וחוזרים מהם בצהריים. המציאות השתנתה בזמן קצר".

חבר מועצת העיר ומחזיק תיק הספורט, אריה לוי: "אחד האתגרים באימוץ פעילות גופנית כחלק משגרה הוא ההתמדה. להליכה מספר יתרונות טכניים שמקלים על כך. ראשית, בחירה בה מצמצמת את משאב הזמן. כלומר, מרגע שיצאנו מהבית התחלנו בפעילות ספורטיבית, לא צריך להגיע או לנסוע (לבריכה, למכון כושר). זמן הנטו והברוטו שווה. שנית, להליכה אין צורך בציוד מיוחד".

ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו, ציין כי "מדי שנה אנו מעודדים קיום אורח חיים ומקיימים בעיר מרוצים, הליכות של תלמידי בתי הספר לאצטדיון ומופע ספורטיבי, אך השנה בגלל משבר הקורונה שפוקד אותנו החלטנו עם אגף הספורט לקיים אתגר ספורטיבי משפחתי ביום שישי ה-30 לאוקטובר.

"מטרת המיזם הינו בכדי להעלות על סדר היום את נושא חשיבות הפעילות הגופנית כאורח חיים פעיל ובריא". עוד הוסיף, כי "פעילות ההליכה הינה הפעילות הרווחת ביותר ומתאימה לכל שכבות האוכלוסייה. ההליכה נבחרה כנושא מרכזי בהיותה אפשרית לכל אחד ואחת, לא עולה כסף, שווה לכל נפש ונמצאה כפעילות הנפוצה ביותר".