מוטי רוזנבלום - מנכ"ל מועצת העיתונות בישראל אורח מועדון רוטרי לוד

תאריך: 28-07-2020

• בתמונה: מוטי רוזנבלום עם נשיא מועדון לוד משה בונפיל

מועדון רוטרי לוד, אירח בישיבתו השבועית את מוטי רוזנבלום, מנכ"ל מועצת העיתונות בישראל. מוטי (מרדכי) עמד על המטרות  המרכזיות של המועצה – לשמור על חופש העיתונות ועל זכות הציבור לדעת ולהגדיר כללי אתיקה עיתונאית לכל העוסקים בתקשורת ולפקח על קיומם תוך שהוא משלב בהרצאתו דוגמאות מן החיים.

מועצת העיתונות שהינה גוף וולונטרי הוקמה בשנת 1963 המועצה ונציגיה הפועלים כאמור בהתנדבות נלחמים לביטול יוזמות חקיקה המבקשות להטיל הגבלות על חופש העיתונות, כאשר התוקף הדומיננטי של המועצה הינה המוסריות.

בגמר ההרצאה, הוענק למוטי דגלון המועדון ותעודה הערכה, לפיה שתל מועדון רוטרי על שמו של מוטי, עץ ביער פול האריס לשלום.

מוטי, היה תושב לוד מאז 1948 ועד לנישואיו, החל את עבודתו העיתונאית בתחילת שנת 1971, תחילה כפרילנסר במדור הספורט של העיתון מעריב ומיד אחרי מלחמת יום הכיפורים, התקבל לעבודה במשרה מלאה בעיתון שהיה אז הנפוץ במדינה. במקביל הוזמן מוטי לגלי צה"ל כאיש מילואים ובמשך 35 שנים הגיש פינות ותכניות ספורט ואקטואליה, כמו גם מבזקי חדשות בלילות.

החל משנת 1989, הצטרף לתחנת הטלוויזיה בכבלים "גוונים", שפעלה באזור ראשון לציון, רמלה ולוד.

מיולי 2016  מכהן כמנכ"ל מועצת העיתונות והתקשורת בישראל, לאחר שהתבקש לקחת את התפקיד על ידי נשיאת המועצה, שופטת בית המשפט העליון (בדימוס) דליה דורנר.