מצלמות הביטחון בלוד הביאו ללכידת נערים החשודים בהצתת מתקן משחקים

תאריך: 30-10-2019

בשבוע שעבר אירע מקרה חמור של ונדליזם בשכונת רמת אשכול בלוד, במהלכו הציתו נערים מתקן משחקים. לאחר בדיקה באמצעות מצלמות הביטחון הפזורות בשכונה, נעצרו מספר נערים החשודים במעשה החמור.

ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו, הגיב לנושא: "הגנים המטופחים ומתקני המשחקים בלוד אשר בהקמת כל אחד מהם הושקע ומאות אלפי שקלים, מהווים לעיתים ולמרבה הצער, יעד למשחיתי רכוש, על אף שהמדובר ברכוש ציבורי אשר הוצב להנאתם ורווחתם של תושבי העיר. אירוע וונדליזם כגון זה האחרון, יטופל בחומרה רבה. העירייה תמשיך בפעילותה ותתגבר את הסיורים של השיטור העירוני בגנים הציבוריים, לרבות הצבת מצלמות ביטחון בכל הפארקים בעיר, כדי לאפשר התערבות מהירה ולכידת משחיתי רכוש ציבורי. כנגד כל מי שייתפס, יינקטו הליכים פליליים ואזרחיים, לרבות תביעות אישיות בגין הנזק הכספי כנגד העבריינים או כנגד הוריהם כאשר המדובר בקטינים. עיריית לוד מבקשת מהתושבים לגלות ערנות ולדווח מיד למוקד העירוני (טל' 106) על כל אירוע השחתה בזמן שהוא מתבצע. נמשיך לפעול ביד קשה כנגד פורעי חוק , אנחנו משקיעים בלוד, אנחנו משקיעים תקציבים אדירים בנושא הביטחון האישי, והיד עוד נטויה".

אלי דיין מנהל אגף הביטחון: "אנחנו פועלים בשמירה על הסדר הציבורי והביטחון האישי בלוד 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע , לא נרפה מאף אחד ונעניש בחומרה את כל מי שחושב שהוא מעל לחוק".

צחי זיני , מנהל מח' מוקד-רואה :"נמשיך לפעול להתקנה של מצלמות רבות ונוספות ברחבי העיר. בימים אלו אנו שוקדים, בגיבוי ראש העיר, על הקמת מוקד צופה משוכלל שיהיו מנותב לאגף הביטחון וייתן מענה בכל נושאי מערכות הביטחון המותקנות בעיר, בהם מצלמות אבטחה, מערכות כריזה, מערכות לחצני מצוקה, אינטרקום ואזעקות במוסדות העירייה".

בתמונה: הנערים החשודים כפי שנקלטו במצלמות הביטחון