17 שנה לפטירתו של מקסים לוי ז"ל

ראש העיר יאיר רביבו: "בלוד אנחנו תמיד מביטים בערגה על דמותו של מקסים לוי ונזכרים באהבתו לזולת, בחוכמת החיים שכה אפיינה אותו, ובאהבתו לתורה ולומדיה!"

תאריך: 04-11-2019

בתמונה: מקסים לוי ז"ל, ראש העיר לוד 1983 עד 1996 ובשנת 2002

השבוע מלאו 17 שנים לפטירתו של ראש עיריית לוד המנוח, מקסים לוי ז"ל, אשר כיהן כראש העיר בשנים 1983 – 1996, ובשנת 2002

במקביל לתפקידו כראש עיר, נבחר מקסים לוי בשנת 1989 לתפקיד יו"ר מרכז השלטון המקומי בישראל וכחבר דירקטוריון של החברה למשק וכלכלה.

לאחר שהיה משוכנע שהעיר לוד עלתה על המסלול להצלחתה, התמודד מקסים לוי בשנת 1966 לכנסת ונבחר כחבר בכנסת ה-12. גם כחבר כנסת לא זנח מקסים לוי את העיר לוד והוביל בעיקר חקיקות חברתיות מהן נהנו תושבי העיר. בכנסת מילא מקסים לוי שורה של תפקידי מפתח, כיושב ראש ועדת העבודה והרווחה, כחבר בועדות הפנים, הכספים, איכות הסביבה, הבריאות ועוד, והגיע עד לתפקיד סגן יושב ראש הכנסת.

בשנת 2002, נענה מקסים לוי להפצרותיהם של תושבים ואנשי חינוך לשוב ולעמוד בראשות העיר, ואכן בבחירות שהתקיימו בחודש מאי 2002, נבחר מחדש ע"י תושבי העיר, כדי להמשיך במפעל חייו בעיר לוד שאותה כה אהב ושלמענה, התפטר מתפקידו כחבר כנסת.

4 חודשים לאחר כהונתו המחודשת כראש עיר, נגדע פתיל חייו הקצרים. ביום שישי, ה' בחשוון תשס"ג, 11.10.2002, הלך מקסים לוי לעולמו והוא בן 52 בלבד. מקסים לוי הובהל לבית החולים "אסף הרופא" והוכנס ליחידה לטיפול נמרץ לאחר שלקה בלבו, שם ניסו הרופאים להחיותו אולם למרבה הצער, ללא הצלחה.

באזכרה שהתקיימה במעמד בני משפחת לוי ומוקירי זכרו, נשאו דברים לזכרו, אחיו דוד לוי, ראש העיר עו"ד יאיר רביבו, והרב יעקב גלויברמן יו"ר עמותת החסד "יד ביד".

דוד לוי הדגיש כי מקסים היה במרכז העשייה וההנהגה המקומית בישראל. כיבד את התורה ואת לומדיה. דוד הזכיר כי הוא מגיע בכל שנה לעיר שבה התגוררו הוריו, אחיו ואחיותיו, ותמיד הוא שומע אנשים המספרים לו על מעשים שעשה מקסים, ועל הערכתם אליו. "כולם רוחשים לך כבוד, אני מודה לכל מי שבא לכאן כדי להשתתף יחד איתנו למענך במקום הקדוש הזה!", אמר.

ראש העיר, עו"ד יאיר רביבו ציין בדבריו כי העירייה ממשיכה את דרכו ואת מורשתו של מקסים לוי, אשר בוודאי היה שמח לראות בהתפתחותה של העיר. "בלוד אנחנו תמיד מביטים בערגה על דמותו של מקסים לוי ונזכרים באהבתו לזולת, בחוכמת החיים שכה אפיינה אותו, ובאהבתו לתורה ולומדיה" אמר רביבו, "שלושה מאפיינים שהופכים את מקסים לצדיק כפיש מגדירים המפרשים את פרשת נח שהייתה הפרשה בשבוע בה נפטר".

יאיר הדגיש כי מקסים לוי היה אדם צדיק בהתאם להגדרה של המפרשים בהקשר לפרשת השבוע, פרשת נח: כי הוא היה חכם, טוב לב בסיוע לזולת וירא שמיים.

הרב יעקב גלויברמן, הזכיר את פגישתו של מקסים לוי עם הרבי מליובביץ’ בניו יורק, פגישה בה זכה מקסים בברכה להצלחת העיר לוד. הרב ציין כי קשה לו עם חסרונו של מקסים בעיר. היה ראש עיר, שהוביל את העיר לכיוון ההצלחה וראש העיר יאיר רביבו ממשיך בדרך הזו.

ידידו של מקסים ושל המשפחה, יוסי בלישע, ניהל את טכס האזכרה כפי שהיא נוהג לעשות זאת מדי שנה.

יהי זיכרו של מקסים לוי ברוך!

באזכרה בבית העלמין במלאת 17 למותו של מקסים לוי