4,000 נרות נשמה: לוד זוכרת את מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל

תאריך: 27-10-2020

• בתמונה: בני סיתאלכיל מדליק נר לעילוי נשמת מרן

בשבוע שעבר העיר לוד הנציחה את מורשתו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל, כאשר רחובות העיר קושטו במסכי ענק ששידרו שיעורי תורה, תמונות וסרטוני וידאו המלווים במוסיקה על אורחות חייו של מרן.

"המטרה שלנו בעיר - שכל ילד ידע מי היה ומה פעל הרב עובדיה יוסף זצ"ל, למען עם ישראל", אמר בני סיתאלכיל מנהל תחום חרדים בעיריית לוד, שסיפר על היוזמה המבורכת אותה רקם עם ההפקה ובכך מחלקת תרבות חרדית בעירייה הוציאה לפועל את המיזם לדרך. "בנוסף, מעל 4,000 נרות עם תמונה של הרב זצ"ל, חולקו לתושבים בלוד". הוסיף סיתאלכיל.

חבר מועצת העיר עו"ד מאיר אסולין, בירך על היוזמה, ובשיתוף פעולה עם המועצה הדתית ו'אל המעיין', התקדש שם שמיים ברבים.

ראש העיר לוד, עו"ד יאיר רביבו, שקרא לרחוב ראשי בשכונת 'גני איילון' על שמו של הרב עובדיה, כתב בדף הפייסבוק שלו "זוכרים את מרן. הדליקו נר לעילוי נשמתו".

כידוע, אחד מפסקי ההלכה המפורסמים הקשורים ללוד, אותו פסק מרן הרב עובדיה יוסף, אל רב העיר הרב נתן אורטנר ז"ל, הוא לגבי ציון ימי חג הפורים בלוד ואכן עפ"י פסיקתו נוהגים בעיר.