הכשרות לצוותי חינוך וטיפול בגיל הינקות

מח' הגיל הרך מסייעת במתן השתלמויות, הדרכה וליווי למסגרות מוכרות ופרטיות. השתתפות הצוות היא וולנטרית.

השתלמויות למעונות מוכרים:

בשנת 2019 הפעילה עיריית לוד סדנאות הדרכה לכ-8 מעונות יום בעיר. ההדרכות עסקו בהתמודדות עם ילדים מאתגרים, מתוך רצון לאפשר למטפלות שימוש בכלים מקצועיים יותר ולהקנות להן בטחון ביכולותיהן.

מתוך משוב שכתבה מדריכה חינוכית באחד הארגונים:

"מנהלות המעונות מעידות וכן ההתנסות האישית שלי היום במפגש , שהמפגשים תרמו רבות לצוותים החינוכיים. השיח הפתוח על ילדים מאתגרים, מתן פתרונות מעשיים תוך הכלה והעצמה של הצוות, תרמו לעבודה יעילה ורגועה יותר של הצוותים , ולמתן פתרונות איכותיים ומקצועיים מול הילדים .העדות הטובה להצלחה היא בקשה מפורשת של הצוות החינוכי להמשיך את המפגשים בשנה הבאה".

בשנת 2020, מתוך הצורך שעלה במפגשים משותפים, מח' הגיל הרך תשים דגש על היבטים התפתחותיים בהדרכה והצורך באיתור מוקדם של עיכובים התפתחותיים. גורמי המקצוע יכירו לצוותים במעונות את שלבי ההתפתחות בגיל הרך, יציגו כלים לקידום ההתפתחות וזיהוי נורות אדומות בתחום.

אנו מזמינים ארגונים, מנהלות ומטפלות לפנות אלינו לקבלת מידע וסיוע בתחום.

הערה: קורסי הכשרה למטפלות הניתנים במכללת "עתיד "לוד הם באחריות ובסבסוד של משרד העבודה והרווחה בלבד ולעיריית לוד אין סמכות ואחריות בנושא.

קורס התנהלות בטוחה לצוותים חינוכיים