לומדים מרחוק ומרגישים קרוב בלוד

בתמונה: נוהל למידה מרחוק – מתוך פורטל עובדי הוראה מרחב פדגוגי של משרד החינוך

תושבים, מנהלים, מורים, הורים ותלמידים יקרים,

בעקבות הודעת ממשלת ישראל על השבתת מוסדות החינוך במדינה החל ממחר, הוחלט כי בתי הספר בלוד יפעלו במתכונת של לימודים מרחוק.
1. משרד החינוך נערך ללמידה מרחוק, באמצעות מערך מתוגבר של מורים שילמדו מהבית
2. מנהלי בתי הספר בלוד יפעילו באמצעות צוותי החינוך את נוהל הלמידה מרחוק, אשר תהיה מותאמת לשכבות הגיל השונות ולתכניות הלימודים.
3. כל מורי בתי הספר ילמדו מהבית את התלמידים ויעמדו בקשר עם תלמידיהם. הלימודים יהיו מקוונים בנוסף למשימות עבודה לתרגול, בשאיפה לשמור על שגרת לימודים גם במצב מורכב זה.
4. הנחיות לגבי בחינות הבגרות ימסרו בהמשך.
5. אגף החינוך פותח חדר מצב ותמיכה למורים ולתלמידים בהפעלת למידה מרחוק.
6. השירות הפסיכולוגי בעיר יפתח קו חם באופן מיידי. הפניה תיעשה דרך המוקד העירוני.
7. מידע ועדכונים יעלו בכל עת באתר העירייה ובדף הפייסבוק של עיריית לוד

הורים ותלמידים יקרים,
אנו נמצאים בימים סוערים ומורכבים, בהם אנו נדרשים לשמור על האחדות, הערבות ההדדית והאחריות האישית, לשמור על חוסן ומצב רוח חיובי, ולהמשיך להקפיד אחר הנחיות משרד הבריאות, בתקווה לעבור את המשבר ולחזור לשגרה, מוקדם ככל האפשר.
אנו מקיימים ישיבות היערכות על בסיס יומיומי בתיאום כל גורמי החירום, וערוכים להמשיך לתת שירותים לתושבים באופן המיטבי האפשרי.
יחד עם ממלא מקומי יוסי הרוש-מחזיק תיק החינוך ועם מנהל אגף החינוך, שלום עזרן, אנו בוחנים בקפדנות וביסודיות את הנחיות משרד הבריאות ורואים חשיבות רבה בשמירה בראש ובראשונה על בריאות התלמידים, המורים וצוותי החינוך, כחלק מהמאמץ הלאומי להקטין את פוטנציאל ההידבקות בנגיף הקורונה ולמנוע את התפשטות התחלואה בישראל.
זוהי שעת חירום אמיתית ושעת מבחן לעיר לוד ולמדינה, נעשה את הכל יחד כדי לצלוח את המשבר, נישאר כאן עבורכם 24 שעות ביממה, כל גורמי העירייה, צוותי החינוך ופסיכולוגים, כדי להיות קשובים לכם, לסייע ולתמוך ברגעים אלו.
אני מודה לכולם על שיתוף הפעולה. אני מאמין שבעזרת השם ובעזרת הכוחות הטמונים בנו כקהילה מלוכדת ובעלת חוסן חברתי, נצא מחוזקים ואיתנים ממציאות מאתגרת זו.
שלכם,
עו"ד יאיר רביבו