דלג לתוכן העמוד

עיריית לוד ("העירייה") רואה חשיבות רבה במתן שירות שוויוני לכלל הלקוחות ובשיפור השירות הניתן ללקוחות עם מוגבלות. לשם כך הושקעו משאבים רבים בהנגשת האתר, במטרה להקל על השימוש בו, וכן להפוך את שירותי העירייה לזמינים יותר עבור אנשים עם מוגבלות.
על פי נתוני עמותת "נגישות ישראל", כ-20-25 אחוזים מאוכלוסיית ישראל נתקלים בקשיי נגישות לאינטרנט. הנגשת האתר נועדה אפוא לשפרו כך שיהיה זמין, ידידותי ונוח יותר לשימוש עבור אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, הנובעים בין היתר ממוגבלויות מוטוריות שונות, לקויות קוגניטיביות, קוצר רואי, עיוורון או עיוורון צבעים, לקויות שמיעה וכן אוכלוסייה הנמנית על גיל הזהב.

אחריות

מרבית הדפים באתר עומדים בתקן בדרגה AA. כלומר, עומדים בקריטריונים של נגישות לרמה AA, המפורטים בהנחיות הנגישות לאינטרנט:
באנגלית - Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0
בעברית: הנחיות לנגישות תכנים באינטרנט WCAG 2.0

חשוב לציין, כי למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר, ייתכן ויתגלו חלקים או יכולות באתר שטרם הונגשו כדוגמת מסמכים בקובץ PDF  ותמונות שהועלו לאתר לפני תחילת שנת 2015.
אנו ממשיכים במאמצים לשפר את נגישות האתר כחלק ממחויבותנו לאפשר שימוש בו עבור כלל האוכלוסייה כולל אנשים עם מוגבלויות.   
אחריות השימוש בתוכנה, ואופן היישום של התוכנה הינו באחריות צד ג' מטעם העירייה שביצע את תהליך הטמעת המוצר.

יצירת קשר

אם במהלך הגלישה באתר נתקלת בבעיה בנושא נגישות נשמח לקבל ממך הערות ובקשות באמצעות פנייה בדוא"ל: smadard@lod.muni.il
המועצה תעשה ככל שביכולה על מנת להנגיש את האתר בצורה המיטבית ולענות לפניות בצורה המקצועית והמהירה ביותר.

קישורים שימושיים

מחלקת נגישות

נופר הנדרי
מנהלת מחלקת מבני ציבור
08-9279049


מחלקת הנגישות בעירייה הינה מחלקה בהקמה שנוצרה לבקשת ההנהלה הבכירה לקדם את כל נושא הנגישות בעיר ולהפוך לעיר נגישה לכלל תושביה, שמתפקדת באופן המאפשר התנהלות נוחה, בטוחה, יעילה ושוויונית לכל תושביה ומבקריה, ובתוכם גם אנשים עם סוגים שונים של מוגבלות.

להתנהלות זו שני היבטים מרכזיים: נגישות פיזית ונגישות השירות.

נגישות פיזית

המרחב הפיזי בעיר בנוי ומנוהל כך שמתאפשר לכל האנשים, ובתוכם גם לאנשים עם מוגבלות, לנוע ממקום למקום, להתמצא בסביבות השונות, להיכנס ולצאת למבנים ולנוע בתוכם – כל זאת בקלות, בבטיחות, בצורה מכובדת. משמעות הדבר היא מדרכות רחבות דיין, פנויות ממכשולים, שילוט קריא וברור, אלמנטים בסביבת הרחוב שיאפשרו חצייה נוחה של כבישים, הנמכות מדרכה, הכנסת אלמנטים המאפשרים התמצאות לאנשים עם לקויות-ראייה כגון: משטחים מישושיים, שימוש מושכל בצבעים, התגברות על הבדלי מפלסים במבנים וברחובות, רמפות, מעלונים, מעליות ועוד.
מקומות חנייה מספיקים, ממוקמים במקומות הנכונים, מתאימים לאנשים עם מוגבלות, תשומת לב לעיצוב של ריהוט רחוב – ספסלים, תאורה, ארונות שירות, תחנות תחבורה ציבורית המאפשרות גישה קלה ובטוחה לאוטובוסים ועוד.

הסדרי נגישות -נגישות השירות

תושב העיר צורך קשת רחבה של שירותים: חינוכיים, רפואיים, תרבותיים, כלכליים, מסחריים ועוד. שירותים אלה מוצעים ע"י המגזרים הציבורי והפרטי. הם חייבים להינתן כך שצרכן השירות יוכל להבין ולצרוך אותם באופן נוח, יעיל ושוויוני. הדבר נוגע במומחיות המקצועית של נותני השירות, בעמדות שיש להם ביחס למקבלי השירות וכן בטכנולוגיות שונות, קיימות ומתפתחות, המיועדות לגשר על הפער בין מהות השירות לבין יכולתו של לקוח מסוים לצרוך אותו. במהותה, עיר נגישה היא טובה לכל תושביה ולא רק לאנשים עם מוגבלות. זו עיר שמיישמת את עיקרון העיצוב האוניברסאלי, כלומר, עיצוב שלוקח בחשבון את הקשת הרחבה ביותר של צרכים של אנשים ומנסה למצוא פתרונות מיטביים ופשרות בין דרישות סותרות שעלולות להתעורר. הנמכת מדרכה מסייעת לאדם המתנייד בכיסא גלגלים לחצות את הכביש, אך היא טובה באותה מידה לאם המסיעה עגלת תינוק או לקשישה שדוחפת עגלת קניות או נער עם גבס על הרגל. היא בעייתית להולך רגל לקוי-ראייה בגלל מחיקת ההבדל שבין המדרכה לכביש, אך כאן נכנס האלמנט המתקן בצורה של משטח מישושי לפני מעבר החצייה, המתריע על קצה שפת המדרכה.
עיר נגישה מבחינת מרחביה הפיזיים והשירות הניתן בה מסייעת להפיכת חיי כל התושבים לנוחים ופוריים יותר. אנשים עם מוגבלות, המתמודדים מלכתחילה עם מחסומים מורכבים יותר מאשר אנשים ללא מוגבלות, יפיקו ממהלכים כאלה תועלת גדולה מאד ותוך עמידה בחוק: "חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, תשנ"ח-1998" ו"תקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות), תשע"ג-2013". אשר כוללות את כל התוספות. אנו רואים חשיבות רבה לקידום הנושא וכן כל פנייה ניתן לפנות בכל אחת מהאמצעים לרכזת הנגישות יפית בן הרוש.

פרויקטים

מחלקת נגישות פועלת למתן קידום הנגשת הרשות בתחום מתו"ס (מבנים תשתיות וסביבה) ונגישות השירות. תחום הנגישות הינו בסמכותה של סגנית מהנדס העיר הגב ורד שיטרית ותחת ניהולה של יפית בן הרוש הרכזת נגישות העירונית, ותחת פיקוחו של היועץ הנגישות העירוני מר חסן אבו אלחסן. 
מחלקת הנגישות עוסקת בכל הקשור לייזום  לתכנון, ביצוע, שדרוג ושיפוץ הנגישות בעיר וקידום מתן שירות נגיש ושוויוני לתושבים עם מוגבלות. כיוון שתחום הנגישות הינו רחב, התחום פוגש לאורך כל הדרך מחלקות שונות ואגפים שונים על מנת להגיע לתוצאות מירביות, כגון: רכש-גזברות, לשכת מנכל, לוגיסטיקה-תפעול, משאבי אנוש, מחלקה המשפטית-רגולציה, בינוי-אגף הנדסה, IT ודיגיטל, שיווק ופרסום. לאחרונה מחלקת נגישות והאגף לשילוב חברתי בתחום הקהילה הנגישה משלבות זרועות יחדיו ועובדת בשיתוף פעולה מלא על מנת לקדם נושאים החשובים לתושבים ולקהילה בנושא נגישות השירות וכן להעלאת המודעות לבעלי מוגבלות.

הפרוייקטים שבהם המחלקה עוסקת בימים אלו

  • פארקים וגנים - בשיתוף מחלקת גנים ונוף ומחלקת תפעול-פרוייקט הנגשת פארקים וגנים ציבוריים.
  • מבני ציבור - בשיתוף מחלקת מבני ציבור בניהולו של רועי כהן. פרויקטים של הנגשות מבני ציבור קיימיים כגון: מועדון צעירים, טיפות חלב, מתנסים, פרוייקט הנגשת בריכת השחייה העירונית וכו'.
  • מוסדות חינוך - מחלקת נגישות בשיתוף עם מחלקת מבני ציבור אגף תפעול ומחלקת חינוך פועלות רבות להנגשת גני ילדים ובתי ספר קיימים תוך הנגשת הכניסה למבנה, שירותי נכים, תכנון וביצוע הכנת פירי מעליות, דרכים נגישות במוסד החינוכי חניית נכים וכיוצא בזאת
  • הנגשת תחנות אוטובוס והחלפת תחנות עמוד לתחנות סככה - פרוייקט זה בוצע בשיתוף פעולה מלא של מחלקת התנועה בניהולו של פיני ישראלי, ניב איזבוצקי ושלי שמחוני מנהלת מחלקת חניה ופיקוח - בפרוייקט זה בוצע הנגשת תחנות אוטובוסים ע"י החלפת תחנות עמוד לתחנות סככה, סימון רחבת היערכות, סימון משטח מאתר, מדרכות פנויות ממכשול ומעברי חצייה מונמכים ונגישים. קישור לכתבה באתר העירייה.
  • הנגשת מעברי חצייה ומדרכות - פרוייקט מהיר לעיר שבמהלכו מתבצע שדרוג המדרכות והנגשת מעברי החצייה וכן עם מחלקת תפעול המסייעים בהנגשתם.
  • חניוניים ציבוריים - הנגשת החניונים הציבוריים הקימיים בעיר יחד עם מחלקת תנועה.

חשוב לציין כי נושאים של ניהול תווי חניה, חניות נכים ומידע אודות דו"חות באחריות מחלקת חניה ופיקוח ובניהול שלי שמחוני בטלפון מספר 08-9279966.